the new sports facility

 

Be our Sporting Hero           Donate button

Due to be completed towards the end of 2016, we invite our Aloysian Community to Be our Sporting Heroes by contributing to the fundraising appeal, either personally or through corporate sponsorship.  Donors from our Aloysian Community will become our Sporting Heroes, their names will be recognised in the building in a unique way and we will invite them to the Opening Ceremony.

About the new sports facility

Click to view image

The building of the new Sports Facility on the Garnethill campus will transform the health and fitness of our pupils, diversify our sports provision, improve extra-curricular activities, offer year-round weather cover, reduce travel time and pupils studying PE will be able to study 9 subjects instead of 8.

The Sports Facility will be situated on the corner of Renfrew Street and Dalhousie Street.

See inside the New Sports Facility  

Built over three floors, the Sports Facility will contain:    

Click to Enlarge Image 

Floor Plan

Ground Floor    

  • spin area for 15 spin bikes - a multi-gym with weights - strength & conditioning cages - treadmills and rowing machines - a dance and metafit studio complete with mirrored wall and ballet barres - modern changing facilities - sports and dance flooring throughout - an external terrace facing onto Renfrew Street.

 First Floor

  • A double height 4-court Gym Hall able to accommodate a range of indoor sports such as badminton, basketball, 5-aside-football - indoor hockey - full size volleyball - a café/social space with north facing glass-fronted balcony overlooking the current playground.

 Second Floor

  • A viewing gallery overlooking the 4-court Hall – get a bird’s eye view of the action!

 The plans have been devised in collaboration with Glasgow City Council, the Urban Design Panel, Glasgow School of Art and numerous other bodies and interest groups. The design and finish of the building are driven by the surrounding listed buildings and being situated within a conservation area.  The architects are Burnet Bell.